loading...
:: تقرب ::
محمد مهدی آخوندی بازدید : 124 جمعه 15 فروردین 1393 نظرات (1)

نماز اول هر ماه

مستحب است در روز اول هر ماهی نماز خوانده شود. وقتش از اول صبح تا مغرب و آن دو ركعت است در ركعت اول بعد از حمد سی مرتبه سوره توحید، و در ركعت دوم بعد از حمد سی مرتبه سوره قدر بخواند و پس از نماز به مقدار امكانش تصدق بدهد، امید است كه سلامت جان خود را در آن ماه از خداوند بخرد.[1]

 منبع: [1] . مفاتیح الجنان، ص 605، المصباح المنیر، ص 46.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 84 پنجشنبه 14 فروردین 1393 نظرات (1)

اگر كسى براى به جا آوردن نمازهاى فوت شده ميّتى اجير شود، يا براى انجام نمازى نذر و عهد كرده و يا قسمى ياد كرده در اين صورت واجب است آنها را به جا آورد. تعداد ركعات هم بستگى دارد كه هنگام نذر، اجاره، قسم و يا عهد، چند ركعت در نظر گرفته شده است.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 62 پنجشنبه 14 فروردین 1393 نظرات (1)

نماز روز هفدهم ماه ربیع الاول

دو ركعت نماز كند، در هر ركعت بعد از حمد ده مرتبه سوره قدر و ده مرتبه سوره توحید، و بعد از سلام در مصلّای خود بنشیند و این دعا را بخواند: «اللهمّ انت حیّ لا تموت...».[1] 

منبع: [1] . مفاتیح الجنان، ص 599.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 63 پنجشنبه 14 فروردین 1393 نظرات (0)

دعای قنوت نماز عید فطر

اللهمّ اهل الكبریاء و العظمه و اهل الجود و الجبروت و اهل العفو و الرّحمه و اهل التقوی و المغفره، اسئلك بحقّ هذا الیوم، الّذی جعلته للمسلمین عیدا و لمحمّد صلّی الله علیه و آله ذخراً و شرفاً و كرامهً و مزیداً، ان تصلی علی محمّد و آل محمد و ان تدخلنی فی كلّ خیر ادخلت فیه محمّدا و آل محمّد، و ان تخرجنی من كلّ سوء اخرجت منه محمّدا و آل محمد صلواتك علیه و علیهم. اللهمّ انی اسئلك خیر ما سئلك به عبادك الصّالحون و اعوذ بك ممّا استعاذ منه عبادك المخلصون.

خداوندا تو سزاوار بزرگی، سرفرازی، بخشندگی، توانایی، بخشایش و رحمتی. سزاوار آنی كه به خاطر تو پرهیز كنیم و از تو آمرزش بخواهیم در روزی كه برای مسلمانان عید قرار داده ای. و برای محمد كه درود خدا بر او و دودمانش باد، ذخیره افتخار و بلندی مقام كه بر او و دودمانش درود فرستی و مرا بدانچه نیكی و سعادت است و به محمد ـ صلّی الله علیه و آله ـ و خاندانش ارزانی داشته ای بهره مند سازی و از هر بدی كه محمد ـ صلّی الله علیه و آله ـ و خاندانش را خارج ساختی، رهایی دهی، درود تو بر محمد ـ صلّی الله علیه و آله ـ و خاندانش باد. خداوندا! از تو می خواهم بهترین چیزی را كه بندگان شایسته ات از تو می خواهند، و به تو رو می آورم بدان گونه كه بندگان شایسته ات از بدیها پناه آورده اند.[8] 

منبع:  [8] . المصباح المنیر، ص 424، رساله نوین، ص 163.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 220 پنجشنبه 14 فروردین 1393 نظرات (0)

امام خمینی- قدس سرّه- در اهمیّت آن می‏فرماید:

 

اسلام دین سیاست است، دینی که در احکام آن سیاست به وضوح دیده می‏شود... هر هفته یک اجتماع بزرگ تشکیل می‏شود تا نماز جمعه که مشتمل بر دو خطبه است و در آن باید مسائل روز و احتیاجات کشور از هر جهت طرح شود، برپا گردد؛ اسلام مردم را برای مقاصد بزرگ به این اجتماعات دعوت کرده است.

 

محمد مهدی آخوندی بازدید : 63 چهارشنبه 13 فروردین 1393 نظرات (0)

نماز روز سوم ماه صفر

دو ركعت، در ركعت اول بعد ازحمد سوره فتح، و در ركعت دوم بعد از حمد سوره توحید، و بعد از سلام صد مرتبه صلوات بفرستد و صد مرتبه بگوید: «اللّهمّ العن آل ابی سفیان» و صد مرتبه استغفار كند پس حاجت خود را بخواهد.[1] 

منبع: [1] . بحار الانوار، ج 98، ص 348.       

محمد مهدی آخوندی بازدید : 68 سه شنبه 12 فروردین 1393 نظرات (0)

نماز شب پنج شنبه

نماز این شب شش ركعت است. در هر ركعت بعد از سوره حمد، آیه الكرسی و سوره كافرون هر كدام یك مرتبه، و سوره توحید را سه مرتبه، و بعد از تمام شدن سه مرتبه آیه الكرسی را بخواند. هر كه این نماز را بخواند اگر نزد خدا شقاوت داشته باشد خدا ملكی را می فرستد كه شقاوتش را پاك كند و جای او سعادت بنویسد و شاهد بر آن در قرآن مجید خدای عز و جل محو می كند آن چه را كه بخواهد و ثابت می گذارد آن چه را كه بخواهد.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 65 سه شنبه 12 فروردین 1393 نظرات (0)

 

مَثَل نمازهای یومیّه مَثَل نهر آب است.

 

از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده که فرمود:

هر گاه در خانه یکی از شما نهر آبی باشد و روزی پنج مرتبه خود را در آن شستشو دهد آیا چرکی در بدن او باقی می‌ماند؟ همانا مَثَل نماز، همچون نهر آبی است که هر گاه کسی نمازی برگزار کند، گناهان او را می‌پوشاند.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 42 یکشنبه 10 فروردین 1393 نظرات (0)

تعداد نمازهای یومیه:

نمازهای روزانه، پنج نماز و مجموع آن‌ها هفده رکعت است که عبارتند از:

صبح: دو رکعت

ظهر: چهار رکعت

عصر: چهار رکعت

مغرب: سه رکعت

عشا: چهار رکعت

 

ضمناً باید توجه داشت که ترتیب نماز ها رعایت شوند انسان باید نماز عصر را بعد از نماز ظهر و نماز عشا را بعد از نماز مغرب بخواند

محمد مهدی آخوندی بازدید : 263 شنبه 09 فروردین 1393 نظرات (0)

یکى از اعمال عمره و حج، طواف است، یعنى هفت دور گشتن به دور خانه خدا با شرایطى که در مناسک حج آمده است، بعد از تمام شدن طواف باید فورا (بین آن دو فاصله نشود و تأخیر در حدّ متعارف مانعى ندارد) دو رکعت نماز به نیت نماز طواف مثل نماز صبح در کنار مقام ابراهیم بخوانند و نباید بین نماز وطواف فاصله بیفتد یا در جاى دیگرى غیر از مقام ابراهیم خوانده شود؛ بلند یا آهسته خواندن نماز طواف، جائز است و در آن خواندن هر سوره اى نیز جائز است هر چند مستحب است در رکعت اول بعد از حمد، سوره توحید و در رکعت دوم «قل یا أیّها الکافرون» خوانده شود .

 

در نماز طواف و نیز سایر نمازها ی مربوطه، جلوتر بودن یا برابر ایستادن زن و مرد در نماز، به صحت نماز ضرر نمى زند

محمد مهدی آخوندی بازدید : 40 جمعه 08 فروردین 1393 نظرات (0)

شک در نماز طواف و خواندن آن
 

***   اگر کسى در اثناى سعى یا بعد از آن شک کرد که آیا نماز طواف را خوانده یا نه، به شکش اعتنا نکند.

***   اگر کسى قبل از شروع در سعى شک کرد که آیا نماز طواف را بجا آورده یا نه، باید آن را بجا آورد.

***   اگر کسى بعد از تمام شدن نماز، شک کند که آیا آن را درست خوانده یا نه، به شکّش اعتنا نکند.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 52 پنجشنبه 07 فروردین 1393 نظرات (0)

نماز جمعه از اهمیّت زیادی برخوردار است؛ امام صادق علیه السلام در این زمینه می‏فرماید:

«ما مِنْ قَدَمٍ سَعَتْ‏الَی الْجُمُعَةِ الَّا حَرَّمَ اللَّهُ جَسَدَها عَلَی النَّارِ»

 

هیچ کس نیست که به سوی نماز جمعه گام بردارد مگر آن که خداوند سبحان آتش جهنم را بر او حرام گرداند.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 43 دوشنبه 04 فروردین 1393 نظرات (0)

«... نماز جمعه عبادت است لکن عبادتی که مدغم در سیاست است.»

نماز جمعه مانند نماز صبح دو ركعت است، و امتيازش از نماز صبح اين است كه دو خطبه در پيش دارد، و نماز جمعه واجب تخييرى است به اين معنى كه مكلف در روز جمعه مخيّر است كه نماز جمعه را بخواند در صورتى كه شرائطش موجود باشد، يا نماز ظهر بجا آورد، پس اگر نماز جمعه را بجا آورد، كفايت از ظهر مى كند. و واجب شدن نماز جمعه چند شرط دارد:

"اول" داخل شدن وقت، و آن عبارت از زوال آفتاب است، و وقتش تا برابر شدن سايه شاخص است با شاخص بنا بر اظهر، پس هر گاه تا برابر شدن سايه با شاخص نماز جمعه را تأخير انداخت، وقتش خارج شده و نماز ظهر را بايد بجا آورد.

"دوم" شماره افراد، و آن هم هفت نفر است با امام، و هر گاه هفت نفر از مسلمانان جمع نشود نماز جمعه واجب نمى شود، بلى نماز جمعه از پنج نفرى كه يكى شان امام باشد صحيح است.

"سوم" بودن امام جامع شرائط امامت: از عدالت و غير آن از چيزهائى كه در امام جماعت معتبر است، همچنان كه در بحث نماز جماعت خواهد آمد و بدون او نماز واجب نمى شود. و صحيح بودن نماز جمعه چند شرط دارد:

اول ـ جماعت بودن _ پس فرادى صحيح نيست و هر گاه مأموم پيش از ركوع ركعت دوم نماز جمعه به امام برسد مجزى خواهد بود، و يك ركعت ديگر به او اضافه مى كند و اگر در ركوع دوم درك امام كند مجزى بودنش مشكل است، و احتياط ترك نشود.

دوم ـ خواندن دو خطبه پيش از نماز:

كه در خطبه اول حمد و ثناى الهى را گفته و وصيت به تقوى و پرهيزكارى نمايد و يك سوره از قرآن بخواند، سپس نشسته و برخيزد، و باز هم حمد و ثناى الهى را بجا آورده و به پيغمبر اكرم ((صلى الله عليه وآله)) و ائمه مسلمين صلوات فرستاده، و براى مؤمنين و مؤمنات استغفار كند، و لازم است خطبه پيش از نماز باشد،

پس اگر نماز را پيش از دو خطبه شروع كرد صحيح نخواهد بود و خواندن خطبه پيش از زوال آفتاب بنا بر احتياط جائز نيست.

 

بنحو كه تماميّت خطبه مقارن زوال باشد و لازم است كسى كه خطبه را مى خواند هنگام خطبه ايستاده باشد پس هر گاه خطبه را نشسته بخواند صحيح نخواهد بود و فاصله انداختن بين دو خطبه به نشستن لازم و واجب است.

و لازم است نشستن مختصر و خفيف باشد، و لازم است امام جماعت و خطيب "كسى كه خطبه مى خواند" يك نفر باشد و احتياط واجب اين است كه در حال خطبه با طهارت باشد و در مقدار واجب از خطبه عربيت:

"زبان عربى" معتبر است، و در مازاد بر آن معتبر نيست مگر آنكه حاضرين زبان عربى را ندانند، كه احوط در اين صورت در خصوص وصيت به تقوى، جمع بين عربيت و زبان حاضرين است. و نيز احوط اين است كه امام جمعه مجتهد باشد و يا منصوب از قبل مجتهد جامع الشرائط باشد.

سوم ـ آنكه مسافت بين دو نماز جمعه كمتر از يك فرسخ نباشد،

 

پس هر گاه دو نماز جمعه در مسافت كمتر از يك فرسخ مقارن هم برپا شود، هر دو باطل مى شود، و اگر يكى سبقت بر ديگرى داشت هر چند به تكبيرة الاحرام باشد صحيح و دومى باطل خواهد بود ولى هر گاه پس از برگزارى نماز جمعه كشف شد كه نماز جمعه ديگرى بر او سابق يا مقارنش در مسافت كمتر از يك فرسخ برپا شده بود، بجا آوردن نماز ظهر واجب نخواهد بود، و فرقى نيست بين اينكه اين كشف در وقت يا در خارج وقت باشد و برپا نمودن نماز جمعه در صورتى مانع از نماز جمعه ديگر در مسافت مزبور مى شود كه خود صحيح و جامع شرائط باشد، والاّ در مانع بودنش اشكال است، و اقرب مانع نبودن است.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 36 یکشنبه 03 فروردین 1393 نظرات (0)

به هنگام خشك شدن نهرها و نيامدن باران ، مستحب است كه نماز استسقا خوانده شود. كيفيت آن همانند كيفيت نماز عيد (قربان و فطر) است ، با اين تفاوت كه (بر خلاف قنوتهاى نماز عيد) نمازگزار در قنوتهاى نماز استسقا (با خواندن دعاى ماءثوره و يا غير ماءثوره ) از خداى تعالى درخواست باران و فراوانى آبها و نزول رحمت مى نمايد...

 

مستحب است پيش از خواندن نماز، مردم از گناهانشان به سوى خدا توبه نموده ، و اخلاق خود را از رزائل پاك ساخته و ردّ مظالم نمايند (حقوقى را كه ضايع كرده اند به صاحبانشان بر گردانند)، زيرا اين كارها توبه و ردّمظالم ) براى استجابت دعا (و آمدن باران ) اميدوار كننده تر است ؛ و گاهى خشكسالى و قحطى به خاطر گناهان و ضايع نمودن حقوق مردم مى باشد.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 34 شنبه 02 فروردین 1393 نظرات (0)

(مسأله):  هر گاه نماز جمعه اى كه داراى شرائط است برپا شود، بنا بر احتياط حضور در آن واجب است، و در وجوب حضور چند چيز معتبر است:

"اول" آنكه مكلف مرد باشد _ و حضور جمعه بر زنان واجب نيست.

"دوم" آزادى _ پس حضور در نماز جمعه بر بندگان "برده" واجب نيست.

"سوم" حاضر بودن _ پس بر مسافر واجب نيست، و در مسافر فرقى نيست كه تكليف او در نماز قصر باشد يا تمام مثل مسافرى كه قصد اقامه نموده باشد.

"چهارم" سلامت از بيمارى و كورى _ پس بر بيمار و كور واجب نيست.

"پنجم" پير نبودن _ پس بر پيرمردان واجب نيست.

 

"ششم" آنكه بين جاى شخص و جائى كه نماز جمعه برپا مى شود بيش از دو فرسخ فاصله نباشد و بر كسى كه سر دو فرسخى است حضور واجب است و همچنين بر كسى كه حضور جمعه بر او دشوار باشد حضور واجب نيست، بلكه بعيد نيست كه اگر باران باشد حضور واجب نشود هر چند حرج و مشقتى نداشته باشد.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 63 جمعه 01 فروردین 1393 نظرات (0)

نماز روز پنج شنبه

نماز این روز دو ركعت است، در هر ركعت حمد یك مرتبه و سوره نصر و سوره كوثر هر كدام پنج مرتبه، و بعد از عصر چهل مرتبه سوره توحید را بخواند و چهل مرتبه استغفار نماید. كسی كه این نماز را بخواند عطا شود به او حسنات، به عدد آن چه در بهشت و در جهنم است.[1]

--------------------------

 

منبع : [1] . جمال الاسبوغ بكمال العمل المشروع، ص 98.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 35 جمعه 01 فروردین 1393 نظرات (0)

نماز شب شنبه

 

از رسول اكرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ نقل شده: هر كه در شب شنبه چهار ركعت نماز بخواند، در هر ركعت سوره حمد یك مرتبه و سوره توحید هفت مرتبه، نوشته شود از برای او ثواب هر ركعت هفتصد حسنه و عطا كند خدای تعالی به او شهرهایی در بهشت.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 31 جمعه 01 فروردین 1393 نظرات (0)

(مسأله ): چند حكم كه به نماز جمعه راجع است از اين قرار است:

"اول" كسى كه نماز جمعه از او ساقط شده و حضورش واجب نباشد، جائز است در اول وقت مبادرت به نماز ظهر نمايد.

"دوم" هر گاه در بلد انسان نماز جمعه جامع شرائط برپا مى شود، بنا بر احتياط جائز نيست انسان بعد از زوال آفتاب سفر كند.

"سوم" حرف زدن، هنگامى كه امام مشغول خطبه خواندن است ـ جائز نيست، و فرقى بين عدد معتبر در اصل وجوب نماز جمعه و بين بيشتر از آن نيست.

"چهارم" گوش دادن به دو خطبه بنا بر احتياط واجب است، ولى كسانى كه معناى خطبه را نمى فهمند، گوش دادن بر آنها واجب نيست.

"پنجم" اذان دوم روز جمعه بدعت است، و اين همان اذانى است كه در عرف اذان سوم ناميده مى شود.

"ششم" وقت خطبه امام، بنا بر احتياط واجب بايد حاضر شود و اگر خطبه را درك نكرد و اقتدا نمود نمازش صحيح است.

"هفتم" خريد و فروش هنگامى كه براى نماز جمعه ندا مى شود حرام است در صورتى كه منافى نماز جمعه باشد، والاّ حرام نخواهد بود و اظهر اين است كه در صورت حرمت نيز معامله باطل نيست.

"هشتم" كسى كه حضور جمعه بر او واجب بوده، و ترك نموده و نماز ظهر را بجا آورد اظهر اين است كه نمازش صحيح باشد.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 16 پنجشنبه 29 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز روز شنبه

از رسول اكرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ نقل شده كه فرمود: هر كه در شنبه، چهار ركعت نماز بخواند در هر ركعت حمد یك مرتبه و سوره كافرون سه مرتبه و بعد از فارغ شدن، یك مرتبه آیه الكرسی را بخواند، بنویسد خدای عز و جل از برای او به هر حرفی ثواب یك شهید.[1]

 --------------------------

منبع : [1] . جمال الاسبوغ بكمال العمل المشروع، ص 46.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 47 چهارشنبه 28 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز حضرت رسول ـ صلّی الله علیه و آله ـ

نماز حضرت دو ركعت است. در هر ركعت بعد از حمد پانزده مرتبه سوره قدر، و در هر یك از ركوع و بعد از سر برداشتن از آن و در سجود و بعد از سر برداشتن از آن و در سجده دوم و بعد از سر برداشتن از آن پانزده مرتبه سوره قدر را بخواند، بعد از آن ركعت دوم را مثل ركعت اولی انجام دهد.

 

اگر چنین كند منصرف شود، در حالی كه مابین او و خداوند گناهی نماند، مگر این كه بخشیده شود و هر چه را كه طلب كرده به او بدهند. و مستحب است بعد از آن دعا بخواند كه در مفاتیح ذكر شده است.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 21 چهارشنبه 28 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز شب جمعه

 

نماز شب جمعه از رسول اكرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ نقل شده است: كسی كه دو ركعت نماز بخواند در هر ركعت حمد یك مرتبه و سوره توحید هفتاد مرتبه و بعد از نماز هفتاد مرتبه «استغفرُالله» بگوید. قسم به آن كسی كه مرا مبعوث كرده به حق كسی كه این عمل را انجام دهد و استغفار كند برای تمام امت من، خداوند دعای او را مستجاب كند و تمام امت را وارد بهشت كند.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 41 چهارشنبه 28 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز شب یكشنبه

 

نیز روایت شده در این شب نماز شش ركعت است، هر ركعتی بعد از حمد هفت مرتبه سوره توحید. كسی كه این نماز را بخواند ثواب شاكرین و صابرین به او عطا می شود. پس ذكر كرده اند ثواب زیاد برای خواننده این نماز.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 15 سه شنبه 27 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز حضرت فاطمه ـ سلام الله علیها ـ

نماز حضرت دو ركعت است، در ركعت اول بعد از حمد صد مرتبه سوره قدر و در ركعت دوم بعد از حمد صد مرتبه سوره توحید می خواند و بعد از فارغ شدن از نماز تسبیحات حضرت زهرا ـ سلام الله علیها ـ را انجام می دهد.

و وارد شده كه این افضل نمازهای مستحبی است و در اول شب ذی الحجه مؤكد است.

نماز دیگر: چهار ركعت نماز كند به دو سلام بخواند در ركعت اول بعد از حمد «توحید» پنجاه مرتبه و در ركعت دوم بعد از حمد «و العادیات» پنجاه مرتبه و در ركعت سوم بعد از حمد «اذا زلزلت» پنجاه مرتبه و در ركعت چهارم بعد از حمد «اذا جاء نصرالله» پنجاه مرتبه. 

محمد مهدی آخوندی بازدید : 18 سه شنبه 27 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز حضرت علی ـ علیه السّلام ـ

و آن چهار ركعت است به دو تشهد و دو سلام. در هر ركعت بعد از حمد پنجاه مرتبه سوره توحید خوانده می شود.

 

از حضرت صادق ـ علیه السّلام ـ روایت كرده اند كه فرمود: «كسی كه این نماز را به جا آورد از گناهان بیرون آید مانند روزی كه از مادر متولد شده باشد و حاجتهای او برآورده شود».

محمد مهدی آخوندی بازدید : 30 سه شنبه 27 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز روز جمعه

از امیر المؤمنین ـ علیه السّلام ـ منقول است هر كه در این روز هشت ركعت نماز به جا آورد هنگامی كه به قدر یك تیزه آفتاب بلند شده باشد یا بیشتر، خدای تعالی بلند نماید برای او هزار درجه در بهشت.

نماز روز جمعه از امیر المؤمنین ـ علیه السّلام ـ چهار ركعت است. در هر ركعت حمد و آیه الكرسی پانزده مرتبه، و چون از نماز فارغ شدی هفتاد مرتبه «استغفرالله» و پنجاه مرتبه «لا حول و لا قوّه الّا بالله» بگوید.[1]

--------------------------

منبع : [1] . همان، ص 117.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 21 سه شنبه 27 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز روز یكشنبه

نقل شده است روز یكشنبه وقت چاشتگاه كه آفتاب بالا آمده باشد، دو ركعت نماز می خوانی. در ركعت اول بعد از حمد سه مرتبه سوره كوثر را می خوانی و در ركعت دوم بعد از حمد سه مرتبه سوره توحید را. كسی كه این نماز را بخواند آزاد می شود از آتش و پاك می شود از نفاق و ایمن می شود از عذاب. پس ذكر كرده اند ثوابهای زیادی برای خواننده این نماز.[1]

--------------------------

 منبع : [1] . جمال الاسبوغ بكمال العمل المشروع، ص 54.

 

محمد مهدی آخوندی بازدید : 45 دوشنبه 26 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز شب دوشنبه

 

نماز این شب، دو ركعت نقل شده است. در هر ركعت بعد ازحمد آیه الكرسی و سوره توحید و سوره فلق و سوره ناس هر یك را یك مرتبه بخواند و بعد از فارغ شدن از نماز ده مرتبه استغفار نماید. و نوشته شود از برای او ده حج و ده عمره خالص از طرف خدای عز و جل.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 15 یکشنبه 25 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز امام حسن ـ علیه السّلام ـ

نماز امام حسن ـ علیه السّلام ـ در روز جمعه و آن چهار ركعت است مثل نماز امیر المؤمنین ـ علیه السّلام ـ .

 

نماز دیگر: در روز جمعه و آن نیز چهار ركعت است در هر ركعت حمد یك مرتبه و توحید بیست و پنج مرتبه.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 50 یکشنبه 25 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز روز دوشنبه

نماز این روز چهار ركعت نقل شده است و در ركعت اول بعد از حمد یك مرتبه آیه الكرسی و در ركعت دوم حمد یك مرتبه و سوره توحید یك مرتبه و در دو ركعت دیگر ركعت اول بعد از حمد سوره فلق یك مرتبه و ركعت دوم بعد از حمد سوره ناس یك مرتبه و بعد از فارغ شدن از چهار ركعت ده مرتبه استغفار نماید.[1]

--------------------------

منبع : [1] . جمال الاسبوغ بكمال العمل المشروع، ص 64.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 39 شنبه 24 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز امام حسین ـ علیه السّلام ـ

 

نماز حضرت امام حسین ـ علیه السّلام ـ چهار ركعت است، در هر ركعت سوره فاتحه پنجاه مرتبه و سوره توحید پنجاه مرتبه، و در ركوع فاتحه و توحید هر یك ده مرتبه، و چون از ركوع سر بردارد هر یك را ده مرتبه، و هم چنین دو سجده اولی و در بین دو سجده و در سجده دوم هر یك ده مرتبه، و چون از چهار ركعت فارغ شدی و سلام گفتی این دعا بخوان: «اللّهمّ انت الّذی استجبت لآدم و حوّاء...» تا آخر دعا كه فی الجمله طولانی است.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 14 جمعه 23 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز امام زین العابدین ـ علیه السّلام ـ

نماز امام سجاد ـ علیه السّلام ـ چهار ركعت است، در هر ركعت حمد یك مرتبه و توحید صد مرتبه.

 

نماز دیگر: كه بنا به روایت قطب راوندی دو ركعت است، در هر ركعت بعد از حمد صد مرتبه آیه الكرسی خوانده می شود.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 23 جمعه 23 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز روز سه شنبه

نماز روز سه شنبه دو ركعت روایت شده است كه در هر ركعت حمد یك مرتبه و سوره والتّین و سوره توحید و سوره فلق و سوره ناس هر كدام یك مرتبه.[1]

--------------------------

منبع : [1] . همان، ص 77.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 17 چهارشنبه 21 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز حضرت صادق ـ علیه السّلام ـ

نماز حضرت صادق ـ علیه السّلام ـ دو ركعت است در هر ركعت حمد یك مرتبه و آیه «شهد اللهُ...» صد مرتبه.

نماز دیگر: چهار ركعت است، در هر ركعت بعد از حمد صد مرتبه تسبیحات اربعه خوانده می شود.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 15 سه شنبه 20 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز امام رضا ـ علیه السّلام ـ

 

نماز حضرت امام رضا ـ علیه السّلام ـ شش ركعت است، در هر ركعت حمد یك مرتبه و بعد از حمد «هل اتی علی الإنسان...» ده مرتبه. دعای آن حضرت در مفاتیح الجنان ذكر شده است.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 18 سه شنبه 20 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز شب چهار شنبه

 

نماز شب چهار شنبه دو ركعت نقل شده است، در هر ركعت بعد از حمد آیه الكرسی و سوره قدر و سوره نصر را یك مرتبه و سوره توحید را سه مرتبه. كسی كه این نماز را بخواند خدای تعالی گناهان گذشته و آینده او را بیامرزد.

محمد مهدی آخوندی بازدید : 23 دوشنبه 19 اسفند 1392 نظرات (0)

نماز حضرت هادی ـ علیه السّلام ـ

نماز حضرت هادی ـ علیه السّلام ـ دو ركعت است، در ركعت اول سوره حمد و یس و در ركعت دوم سوره حمد و الرحمن.

 

نماز دیگر: دو ركعت است در هر ركعت بعد از حمد، هفتاد مرتبه سوره توحید.

تعداد صفحات : 3

درباره ما
               " الصَلاهُ میزان"                    «فروع کافی جلد1 ،صفحه 267 » «نماز وسیله سنجش اعمال مردم است» در میان همه عبادات ، تنها عبادتی که وسیله سنجش سایر عبادات قرار گرفته است نماز است ؛ برای آشنایی هرچه بیشتر شما لازم است این وبلاگ را مطالعه نمائید . امید است ضمن بهره مندی معنوی زمینه رشد و شکوفایی شما را در این مسیر فراهم آورده باشیم.            مدیر وبلاگ :محمد مهدی آخوندی ایمیل مدیر: mahdiakhondi@rayana.ir
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 114
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 34
  • آی پی دیروز : 5
  • بازدید امروز : 36
  • باردید دیروز : 7
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 67
  • بازدید ماه : 55
  • بازدید سال : 587
  • بازدید کلی : 11,225
  • کدهای اختصاصی